renovatie van een charmant gebouw aan zee
Badhotel Renesse

Wij zijn trots dat we een bijdrage mogen leveren aan de renovatie van dit charmante logeeradres aan zee. Een 3-sterren accommodatie waar de lat in elk opzicht hoog ligt. Schildersbedrijf Noom plaatst in februari en maart de nieuwe kozijnen en alle glaswerk, zowel binnen als buiten. Ook de gevel van dit markante gebouw wordt door ons onder handen genomen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kaleiverf , een oude techniek die al honderden jaren wordt toegepast. Kaleien houdt het midden tussen pleisteren en verven. Bij restauraties wordt het vandaag de dag weer veel gebruikt.

Pigmenten

Het bijzondere van kaleiverf: de pigmenten blijven bestaan als kleine korrels en worden niet opgelost. Het aanbrengen vraagt vakmanschap. Hoe fijner het pigment wordt aangebracht, hoe groter de kleurkracht. Kaleien zorgt er ook voor dat de voeg en steen subtiel zichtbaar blijven. Het is een duurzame regen- en weerbestendige behandeling die een spectaculair resultaat oplevert. Het is ook een techniek die perfect past bij de mediterrane keuken met Zeeuwse toets, waar het restaurant van het Badhotel beroemd om is.

Uitstraling

Voor ons als schildersbedrijf is het een uitdaging om deze bijzondere locatie een nieuwe uitstraling te geven. Het karwei vraagt, naast vakmanschap, ook de nodige flexibiliteit en klantgerichtheid van onze medewerkers. Het Badhotel blijft tijdens de reeds begonnen renovatie geopend voor de gasten. Zonder de gasten te storen gaan we in Renesse zorgen voor een optimaal resultaat, zodat het verblijf in Zeeland voor de bezoekers van het Badhotel straks nog aantrekkelijker wordt. Een extra uitdaging is het strakke tijdspad van het project. Met Pasen moet de renovatie zijn afgerond.

Terug naar overzicht

Professionals
van nature

KWALITEITSSCHILDERS SINDS 1902